Hoi, wat leuk om je te leren kennen!

Ik ben Taco Tapir, en ik woon samen met papa en mama Tapir in het regenwoud. Het liefst speel ik met mijn vriendjes, rol ik rond in mijn modderbad of neem ik een duik in de rivier. Oh ja, en mijn lievelingseten is… banaan! 

Samen met mijn vriendjes maak ik de grappigste, gekste en spannendste dingen mee. En weet je wat nou het allermooiste is? Tijdens het lezen van mijn belevenissen, die trouwens het leukst zijn voor kindjes van 3-6 jaar, leer je ook nog eens allerlei spreekwoorden. 

Op mijn Instagram pagina kun je alvast door de verhaaltjes bladeren.

Maar ik kan alvast verklappen dat je in het boek niet alleen de favoriete verhalen van mijn fans vindt, maar ook een splinternieuw avontuur! Verder zijn de teksten en tekeningen in het boek nóg wat mooier gemaakt. Oké, laat ik je meteen even voorstellen aan mijn vriendjes die je in het boek zult tegenkomen. 

Kijk, dit is mijn vriendinnetje Noa Neushoorn.

Ze is dol op avontuur! Samen met haar doe ik de spannendste dingen, zoals spoorzoeken. Wil je trouwens een leuk geheimpje horen? Noa ging eens een konijn achterna, maar ze kwam met haar snoet vast te zitten in het konijnenhol. Toen mocht ik haar gezichtje uit komen graven. Ssst, niet doorvertellen hoor!

Pssst... Hier zie je mijn vriendje Sammie Schildpad.

Waar hij het allerbest in is? Overal stiekem een dutje doen. Mijn mama zegt weleens dat Sammie liever lui dan moe is. En eigenlijk geef ik hem groot gelijk, want dankzij zijn tukjes kom ik vaak op de mooiste plekken.

Brrrr, ik wil je graag voorstellen aan Veer IJsbeer!

Ze woont in een giga-iglo, en met haar mooie dikke vacht speelt ze het liefst de hele dag in de sneeuw. Samen sneeuwpoppen maken, sleetje rijden, kunstjes op het ijs… Het lijkt wel alsof Veer het nooit koud heeft! Daarom neem ik altijd mijn warme sjaal mee als ik met haar op pad ga. Maar zelfs dan is het soms bibberen geblazen!

Hier kun je mijn enige echte voorleesboek kopen!

Een leuke aanwinst voor thuis óf bijvoorbeeld in de klas. En omdat ik het zo gezellig vind dat je een kijkje komt nemen, staan er ook wat gratis kleurplaten voor je klaar. Kijk gerust nog even rond op mijn pagina, of ga meteen naar de shop!

Groetjes, Taco Tapir